Nakon 28 godina
0

Mela Gibsona ostavila supruga Robyn

Sarajevo-x.com
Dugogodišnja supruga glumca Mela Gibsona, Robyn Gibson potpisala je papire za razvod možda najdugotrajnijeg holivudskog braka, piše AP.

Brak koji je trajao 28 godina uskoro treba biti okončan na losanđeleskom sudu, a par će podijeliti skrbništvo nad najmlađim sinom. Par, naime, ima sedmero djece ali svi su punoljetni osim spomenutog desetogodišnjaka.

Razlozi raspada jednog od najčvršćih holivudskih brakova nisu poznati. Jedino što je poznato jeste da je Robyn tražila svoj nakit i lične stvari, te dio novca i dionica iz velikog bogatstva kojeg je glumac stekao za skoro 30 godina glumačke i rediteljske karijere.

Isto Robyn Gibson tražila je da Mel plaća alimentaciju za sina, te sudske troškove razvoda.

'Kao i naš brak, i razvod želimo držati u privatnosti zbog poštovanja prema porodici i željom za očuvanjem intime', stoji u zjedničkoj izjavi koju su Gibsonovi poslali medijima.

Mel Gibson proslavio se 1979. godine filmom 'Mad Max', a zatim i serijalom 'Smrtonosno oružje', no istinsko poštovanje Gibson je stekao nakon što je 1995. osvojio dva Oscara za film 'Braveheart', za najboljeg glumca i najbolju režiju.

Nekoliko godina kasnije njegovi filmovi 'Pasija' i 'Apocalypto' oborili su rekorde gledanosti u kino dvoranama, a Gibson je ponovo dokazao svoje veliko rediteljsko umijeće.