|

Mel Gibson uputio javno izvinjenje

Mel Gibson uputio javno izvinjenje
0
S
Sarajevo-x.com
31.7.2006. u 11:44
0
komentara
0

dijeljenja
Mel Gibson uputio javno izvinjenje
Poznati glumac Mel Gibson uputio je javno izvinjenje povodom nedoličnih opaski izrečenih tokom njegovog hapšenja.
Kako pišu američki mediji, Gibson, koji je uhapšen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju u petak navečer u Kaliforniji, vrijeđao je prilikom hapšenja policajce. Većina uvreda je bili anti-semitske prirode.

U dugoj izjavi koju je objavio u subotu, Mel Gibson se javno izvinuo zbog "nedoličnih" riječi koje je uputio policajcima, ali nije naveo koje su tačno riječi bile u pitanju.

"Ponašao sam se kao osoba koja je u potpunosti izvan kontrole kada su me uhapsili. Rekao sam stvari za koje apsolutno ne mislim da su takve i koje su nedolične", objasnio je glumac u svom izvinjenju.

"Policajci su samo radili svoj posao, i drago mi je da su me uhvatili prije nego sam prouzrokovao neku nesreću u kojoj bi nevini stradali", dodao je pokajnički Gibson.

Prema pisanju jednog web magazina, Gibson je tokom hapšenja rekao: "Židovi su odgovorni za sve ratove na svijetu", te potom upitao policajca Jamesa Meea da li je i on Židov.

Kontraverzne priče su okružile Gibsona još od 2004. godine kada je snimio film "Pasija" kojeg su mnoge religijske zajednice ocijenile kao anti-semitski.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.