Osjećao da je zakazao
0

Mel Gibson pokušao navesti policiju da ga ubije

FENA
Mel Gibson (Foto: AP)
Mel Gibson (Foto: AP)
Mel Gibson je pokušao da sebi oduzme život uz pomoć policije kada ga je supruga napustila i tražila razvod nakon 26 godina braka, tvrdi blizak prijatelj australskog glumca.

Zvijezda filmova "Smrtonosno oružje" navodno je pokušao da izazove policajca da potegne oružje i puca u njega antisemitskim uvredama nakon što je zaustavljen zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Incident, koji se dogodio prije četiri godine, doveo je do pada nekada blistave Gibsonove karijere u Hollywoodu i oštre osude u javnosti.

Jedan njegov prijatelj je, međutim, nedavno otkrio za magazin Vanity Fair da Gibson nije bio antisemitski raspoložen već je želio da izvrši samoubistvo zbog toga što ga je supruga Robin napustila.

Samoubistvo uz pomoć policije, ("death by cop"), je popularan samoubilački metod u SAD-u gdje ljudi svjesno provociraju policajce i tjeraju ih da upotrebe oružje.

Gibson (55) je bio rastrojen tog dana kada se vratio u Los Angeles sa snimanja filma i otkrio da su se njegova supruga i sedmoro djece iselili iz kuće.

Ubrzo nakon toga, zaustavljen je zbog vožnje pod dejstvom alkohola i upustio se u sada već poznatu tiradu u kojoj je rekao da su "Jevreji odgovorni za sve ratove u svijetu".

"Smatrao je da je zakazao kao ljudsko biće", kazao je izvor Vanity Faira.

"Mel je pokušao da isprovocira policajca da izvadi oružje i ubije ga", objasnio je on.

Gibson se kasnije izvinio za svoj antisemitski ispad u seriji intervjua koji je dao, opisujući svoje ponašanje kao "žalosno".

Osuđen je na tri godine uslovno i morao je da se podvrgne programu odvikavanja od alkohola.