Posjeta Nottinghamu
39

Meghan Markle osvojila Britance tokom svog prvog kraljevskog angažmana

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Princ Harry i glumica Meghan Markle prisustvovali su svom prvom kraljevskom angažmanu u Nottinghamu nakon što su prije nekoliko dana objavili zaruke. Par je povodom svjetskog dana borbe protiv AIDS-a posjetio humanitarnu organizaciju Terrence Higgins Trust, a posjetu su iskoristili kako bi se družili s fanovima.

Veliki broj ljudi okupio se kako bi pozdravio buduću članicu kraljevske porodice, koja ih je, prema svemu sudeći, već osvojila.

U jednom je trenutku neko iz mase pitao princa Harryja kakav je osjećaj biti riđokos pored Meghan, a princ je uz osmijeh odgovorio: "Odlično je, zar ne".

Par se sastao s predstavnicima lokalnih organizacija koje podržavaju osobe koje žive s HIV-om ili AIDS-om i pokušavaju okončati stigmu koja se vezuje za tu bolest. Harryjev sekretar za komunikacije Jason Knauf je kazao da je princ jedva čekao da upozna svoju zaručnicu sa zajednicom koja je za njega posebna. Dodao je i da će Meghan biti Harryjeva partnerica u njegovim filantropskim aktivnostima, zbog čega će napustiti organizacije koje je do sada podržavala.

"Gospođica Markle je nevjerovatno zahvalna zbog prilika koje je imala s organizacijama World Vision Canada i U.N. Women. Preko tih organizacija je upoznala nevjerovatne male organizacije širom svijeta, ali je donijela odluku da se želi fokusirati na Ujedinjeno Kraljevstvo, upoznati tu zemlju i putovati po Commonwealthu", kazao je Knauf.

Glumica bi uskoro trebala postati britanska državljanka.