Častili ih kolačima
3

Meghan Markle i princ Harry razveselili školarce u Wellingtonu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa jučer su posjetili Maranui Cafe u Wellingtonu kako bi se upoznali s osobama koje se bave mentalnim zdravljem i razgovarali o njihovom radu, piše The Sun. Deset učenika iz obližnje škole Houghton Valley dobilo je priliku upoznati kraljevski par, a djeca su Meghan poklonila buket cvijeća.

Jedan od učenika koji je bio na kraju reda bio je toliko postiđen da je sve vrijeme držao glavu pognutom. U jednom momentu vojvotkinja mu je prišla i uzela ga za ruku. Nakon toga se Meghan vratila u kafić i zamolila osoblje kafića da dječici odnesu kolače.

"Ovo je najveličanstvenija stvar koja mi se ikada dogodila. Nismo ni znali da će nas princ i princeza posjetiti, samo su nam rekli da nam danas spremaju veliko iznenađenje", kazala je Rewa Ririnui.

I osmogodišnja Monica Young-Leathers bila je presretna kada je upoznala kraljevski par.

"Molila sam se da se rukujem s Harryjem i Meghan i bilo je super kada je moj učitelj kazao da to mogu. Bilo je stvarno uzbudljivo", kazala je djevojčica.

Na sastanku s radnicima razgovarano je o samopouzdanju mladih koje može biti narušeno putem društvenih mreža.

Foto: The Sun
Foto: The Sun

Također, Meghan je razgovarala s mladima o tome kako društvene mreže daju nerealnu sliku o svijetu te kako mogu utjecati na mentalno zdravlje mladih.

"Mladima je teško. Vidite sve te fotografije na društvenim mrežama i ne znate da li su te osobe rođene kao takve ili su samo upotrijebile filter", kazala je vojvotkinja na sastanku.