"Zaborave" platiti
0

Megan Fox, Winona Ryder i Britney Spears na listi kleptomanki

SRNA
Megan Fox
Megan Fox
U čast "crnog petka", kada američki prodavci tradicionalno počinju sa velikim božićnim rasprodajama, tabloidi su napravili listu najpoznatijih holivudskih zvijezda koje imaju običaj da "zaborave" da plate ono što su kupile, ili prosto ukradu stvari, iako na računima imaju milione, na listi najpoznatijih kleptomanki nalaze se Megan Fox, Winona Ryder, Britney Spears...

Veliki svjetski prodajni lanci obično se otimaju oko toga ko će privući više poznatih ličnosti, jer je na taj način publicitet koji donosi veću zaradu zagarantovan. Međutim, to ne važi za "Wall-Mart" koji je Megan Fox doživotno zabranio da kroči u njihove prodavnice, a razlog je tuba sjaja za usne vrijedna tričavih sedam dolara koju je Megan prije nekoliko godina ukrala na Floridi.

Zbog krađe po prodavnicama Winona Ryder je dospjela i na sud, a 2001. godine  uhapšena je nakon što je iz "Sax" prodavnice na Beverly Hillsu ukrala robu vrijednu više od 5.000 dolara. Winona je na kraju osuđena na tri godine uslovno  i 480 sati društveno-korisnog rada.

Popularna pjevačica Britney Spears  poznata je po tome što često proba odjeću, obuče je i pobjegne  bez plaćanja, a posebnu naklonost gaji prema perikama, naročito onima iz seks šopova.  

Peaches Geldof, kćerka britanskog rokera Boba Geldofa,  zna da "opelješi" londonske prodavnice odjeće u seriji, a čak tri puta je optužena za krađu. Ko zna koliko još puta prodavci nisu željeli da "dižu frku".

Zvijezda MTV "reality show" programa  Stephanie Pratt , zajedno sa drugaricom, ukrala je  iz prodavnice "Neiman Marcus" u Honoluluu odjeću vrijednu 1.300 dolara. Partnerke u krađi su ubrzo uhapšene, a puštene su na slobodu nakon što su platile kauciju od 15.000 dolara svaka.