Krajnje neprimjereno
103

Megan Fox i njen zaručnik zgrozili fanove posljednjim kostimom: Jesu li ismijali kršćanstvo?

I. B.
Otkako ima novog zaručnika, Megan Fox je u središtu kontroverzi (Foto: Instagram)
Otkako ima novog zaručnika, Megan Fox je u središtu kontroverzi (Foto: Instagram)
Jedna od najljepših holivudskih glumica Megan Fox i njen zaručnik Machine Gun Kelly razbjesnili su fanove svojim kostimom za Noć vještica, a mnogi su ih optužili i kako izruguju Boga i vjeru, u ovom slučaju kršćanstvo.
Slavna 36-godišnja glumica u proteklih godinu dana ne prestaje privlačiti pažnju kontroverznim ponašanjem, a posljednjim potezom je izazvala burne reakcije.

Megan je na svom Instagramu objavila niz fotografija, kao i snimak gdje se njen zaručnik prerušio u svećenika, dok ona oskudno odjevena i privezana na povodac, kleči pored njega.

"Nedjeljom se pričešćujemo", napisala je glumica, nakon čega su uslijedile brojne negativne reakcije pratitelja kojih Megan ima više od 20 miliona na Instagramu.

Objavu su preplavili komentari kako je ovakvo interpretiranje kršćanstva neprihvatljivo te da se niko ne treba "rugati" tuđoj vjeri.

"Nisam katolik, ali ovo je tako pogrešno i na toliko načina ismijava vjeru. Poštovanje zahtijeva poštovanje, a vi ste upravo izgubili moje", jedan je od komentara ispod.

"Ljudi čine zaista ponižavajuće i degradirajuće stvari za društvene mreže", još jedan je od komentara.

Primjedbe su se nastavile i na Twitteru.

"Jasno mi je da su Machine Gun Kelly i Megan Fox lovci na publicitet i skandale. No, kostim za 'pričest' za Noć vještica tako je neukusan i bez poštovanja. I da, rekla bih istu stvar i da se rugaju vjerskim praksama hinduizma, judaizma, islama, itd", poručila je jedna korisnica.

Korisnici su dijelili mišljenje kako će Megan nakon ovog poteza teško ponovo pridobiti svoju publiku, ali i kako njen zaručnik negativno utječe na nju. Brojni su se pitali i je li par zloupotrijebio opojna sredstva prije ovakvog poteza.

Inače, ovo nije prvi kostim Fox i Machine Gun Kelly povodom ovogodišnje Noći vještica.

Prethodno su oduševili fanove pojaviviši se u kostimima inspirisani nekadašnjim holivudskim parom Pamelom Anderson i Tommyjem Leejem. Ipak, čini se da je prvobitni kostim, nakon ovog, vrlo brzo pao u zaborav.