Showbiz
0

McConaughey planira zakopati posteljicu svog sina

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Prije dvije i pol godine glumac Tom Cruise izjavio je kako će pojesti posteljicu svoje kćerke Suri, nakon čega je rekao kako je to bila samo šala. Sada, i glumac Matthew McConaughey, koji je nedavno dobio sina Levija, rekao je kako njegovu posteljicu namjerava zakopati u svoj vrt blizu voćaka pa se nada da će "ta stabla nakon toga uroditi boljim plodovima".

U intervjuu kojeg je nedavno dao za jednu CNN-ovu emisiju, Matthew McConaughey rekao je kako je sačuvao posteljicu svog sina Levija koju namjerava zakopati u svom vrtu. "Posadit ću je pokraj orhideja i voćaka, pa se nadam da će one uroditi boljim plodom. Kada sam bio u Australiji, vidio sam stablo koje je izraslo na posteljici pored rijeke, bilo je veliko sa zdravim plodovima i ulijevalo mi je snagu. To je stablo bilo više i snažnije od svih ostalih u okolici, bilo je predivno", ispričao je glumac.

Podsjetimo, Matthew i njegova dugogodišnja djevojka Camila Alves prošlog su mjeseca postali roditelji, a glumac je uz nju bio prilikom samog rođenja malenog Levija Alvesa.

Maori u Novom Zelandu tradicionalno pokapaju posteljicu svoje djece kako bi ojačali vezu između čovjeka i prirode. Kwakiutli iz Britanske Kolumbije (Kanada) pokapaju posteljicu ženske djece kako bi one dobile vještinu traženja školjki, a muška se posteljica daje vranama kako bi muškarci mogli imati vizije budućnosti. Nepalci misle kako je posteljica dječji prijatelj i pratitelj, Nigerijci smatraju da je to blizanac rođenog djeteta koji je preminuo pa je pokapaju na pravim vjerskim sprovodima. Domoroci na Havajima vjeruju kako je posteljica dio djeteta, pa je pokapaju u isto vrijeme kada i stablo koje će rasti i razvijati se usporedno s djetetom.