Kalifornija
0

McCainova supruga šokirala kampanjom za gay brakove

Sarajevo-x.com
Cindy McCain (Foto: AP)
Cindy McCain (Foto: AP)
Cindy McCain, supruga američkog senatora Johna McCaina, pokazala je da se protivi njegovim stavovima o brakovima homoseksualaca, te, nakon brojnih drugih slavnih ličnosti, pozirala za reklamnu kampanju "NOH8", zalažući se za legalizaciju ovih brakova u Kaliforniji.

"Ne mogu biti ponosnija na svoju majku nakon poziranja za kampanju NOH8", izjavila je njena kćerka Meghan McCain. "Mislim da republikanci trebaju početi razmišljati o ljudskim pravima u ovoj zemlji i tako predstavljati primjer."

Bivši kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država ne slaže se sa ovim potezima, a to je u srijedu navečer još jednom ponovio, javlja Fox News. Ipak, poštuje stavove članova svoje porodice.

Gospođa McCain fotografije je snimila prošle sedmice u blizini Los Angelesa, a one su djelo fotografa Adama Bouske.

"Mnogi smatraju da se ona progresivnije zalaže za prava homoseksualaca od Obame", prokomentarisao je Bouska. "Nadam se da će ovo pomoći da ljudi vide kako je u redu biti gay i istovremeno biti republikanac. Mnogo je važnijih stvari o kojima trebamo brinuti, poput rata i zdravstvene zaštite, tako da ne bismo trebali gubiti vrijeme na ovo. To su osnovna ljudska prava."