Showbiz
0

Matthew Perry: Zbog droge se ne sjećam tri godine snimanja "Prijatelja"

Klix.ba
Matthew Perry (Foto: EPA)
Matthew Perry (Foto: EPA)
Zvijezda kultne serije "Prijatelji" Matthew Perry priznao je da se jedno vrijeme toliko drogirao da je na set dolazio potpuno nesvjestan, te kako se danas uopće ne sjeća snimanja epizoda u rasponu od tri godine.

Kraj devedesetih i početak novog milenija za Perryja su bile najgore godine njegove ovisnosti.

Naime, redovno je trošio lijekove za smirenje u kombinaciji sa alkoholom i drugim drogama, a 2001. godine nekoliko puta je bio na rehabilitaciji.

"Znao sam doći na snimanje toliko 'razvaljen' da nisam uopšte bio svjestan gdje se nalazim. Zbog toga sam dolazio u konflikt sa producentima i ostatkom ekipe. Možda su me voljeli gledaoci, ali sam među kolegama i saradnicima bio daleko najnepopularniji 'Prijatelj' ", rekao je Perry.

Kako ističe, tada nije bilo interneta i društvenih mreža, tako da javnost uglavnom nije znala šta se događalo iza kulisa.

"Danas javno pričam o problemima kroz koje sam prošao, kako bih pomogao drugima koji prolaze kroz slične stvari. Droge su zaista užasna stvar koja, osim što šteti vama, šteti i onima koje volite i koji vas vole. To je najgore od svega", izjavio je glumac koji je u "Prijateljima" tumačio lik sarkastičnog Chandlera Binga.

Nedavno su se pojavile špekulacije o mogućnosti snimanja novih epizoda "Prijatelja".

Međutim, Perry tvrdi da je s njegove strana takva mogućnost još uvijek nemoguća, s obzirom da je zauzet snimanjem novih epizoda za svoju seriju The End Of Loging.