Showbiz
0

Mary-Kate Olsen negira umiješanost u Ledgerovu smrt

Sarajevo-x.com
Mlada američka glumica Mary-Kate Olsen uporno tvrdi da nema nikakve veze sa lijekovima koji su uzrokovali smrt glumca Heatha Ledgea, a u ponedjeljak je navodno čak o cijelom slučaju odbila razgovarati s američkim federalnim istražiteljima ukoliko ne dobije imunitet.

Podsjećamo, 22-ogodišnja glumica je bila prva osoba koju je pozvao kućepazitelj stambene zgrade u New Yorku u kojoj je živio australski glumac, a nakon što je fizioterapeutkinja pronašla beživotno tijelo Heatha Ledgera.

Uprkos ranijim novinskim izvještajima da Mary-Kate ne sarađuje s policijom, njen odvjetnik Michael C. Miller izjavio je da je njegova klijentica već razgovarala s istražiteljima.

"Uprkos nagađanjima tabloida, Mary-Kate Olsen nema nikakve veze sa lijekovima pronađenim u tijelu Heatha Ledgera ili u njegovom stanu, te ona ne zna gdje ih je nabavio. U slučaju istrage koja je pokrenuta na zahtjev gospođice Olsen, pružili smo vlastima sve odgovarajuće informacije vezane za smrt gospodina Ledgera", navodi se u Millerovoj izjavi za javnost.

Tijelo filmskog glumca, koji je utjelovio Jokera u posljednjem filmu o Batmenu, pronađeno je 22. januara ove godine u njegovom stanu . Prema policijskom izvještaju Ledger je preminuo od posljedica kombinacije propisanih lijekova i tableta protiv boli OxyContin. Policija smatra da je ovaj jaki lijek protiv bolova nabavljen ilegalno, te je ključno da otkriju kako ih je Heath Ledger nabavio.