Showbiz
0

Martha Stewart uskoro pokreće svoju web stranicu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Diva među domaćicama, Martha Stewart ispisat će svoje savjete o lifestyl-u na web stranicu kako bi milioni žena širom svijeta koje surfaju po internetu mogle pročitati dijelove životne filozofija Marthe Stewart.

Na stranici će se naći više od 700 video klipova uključujući i neke epizode TV show-a koji Martha vodi. Posjetioci će moći razgovarati o temama koje su obrađene u nekim epizodama Marthinog show-a, razmijenjivati recepte i slično. Korisnicima će biti na usluzi i 700 drugih web stranica kako bi bili opskrbljeni najboljim izvorima.

"Martha je najpouzdaniji autoritet kada je u pitanju lifestyle", rekla je Susan Lyne, predsjednica udruruženja Martha Stewart Living.

Stewart je bila u zatvoru sve do marta 2005. godine jer je lagala istražiteljima u vezi sa prodajama dionica. Od tada je pokrenula nekoliko inicijativa za izgradnju porodičnih kuća i slično.

Aktivnosti poput tih pomogle su joj da pridobije sponzore i razvije biznis. Posao koji pokreće na internetu je jedan od pametnijih poteza ove poduzetnice.

Prema riječima finacijske analistikinje Heather Dougherty, internet market koji Stewart pokreće mogao bi joj ubrzo osigurati lidersku poziciju na tom polju biznisa.

"Martha pokriva različita područja i ima odane fanove", izjavila je Dougherty.