Showbiz
44

Mark Zuckerberg konačno će diplomirati na Harvardu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jedan od najpoznatijih studenata koji su odustali od fakulteta Mark Zuckerberg konačno će diplomirati na Harvardu.

Tridesetdvogodišnji milijarder i vlasnik Facebooka se ipak neće vratiti na predavanja. Održat će govor pred studentima i profesorima te dobiti počasnu diplomu.

"Nekoliko izuma u moderno vrijeme se može takmičiti s Facebookom u njegovom dalekosežnom utjecaju u načinu na koji ljudi širom svijeta komuniciraju jedni s drugima. I samo nekoliko individualaca se može takmičiti s Markom Zuckerbergom u njegovom pokušaju da promijeni svijet kroz inovativni način korištenja tehnologija, kao i njegovoj posvećenosti naprednim naukama, poboljšanju obrazovanja i širenju mogućnosti kroz filantropiju", rekla je predsjednica Harvarda Drew Faust.

Prije 10 godina ista situacija bila je sa Billom Gatesom koji je bio prvi tehnološki milijarder koji je napustio ovaj fakultet. Harvard je objavio i kratki video u kojem Zuckerberg pita Gatesa šta da kaže u svom obraćanju.

Zuckerberg je napustio fakultet kada je bio druga godina, 2004. godine, te se preselio u Californiju gdje je razvijao svoju društvenu mrežu. Tokom posljednjih 13 godina Facebook je postao jedan od najmoćnijih, najcjenjenijih i najutjecajnijih kompanija na svijetu.

Zuckerberg će se obratiti diplomantima Harvarda 25. maja.