Novi izazov osnivača Facebooka
0

Mark Zuckerberg jede meso životinja koje sam ubija

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg (Foto: AP)
Mark Zuckerberg (Foto: AP)
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odlučio je da se "zbliži" sa hranom koju jede. Ukoliko se koze, jastozi i pilići još nisu počeli tresti od straha, pravi je trenutak da počnu.

Kada nije zauzet "spajanjem" ljudi širom svijeta, Mark je posvećen svojim, kako ih naziva, izazovima.

"Jedino meso koje ću od sada jesti bit će ono životinje koju sam ubijem", kaže šef najpopularnije društvene mreže na svijetu.

Novi cilj Zuckerberga objavljen je, gle čuda, upravo na Facebooku. Na svom privatnom profilu nedavno je napisao "Upravo sam ubio svinju i kozu".

Ovaj status je kod njegovih 847 prijatelja izazvao zbunjenost, znatiželju i gađenje.

Kako bi objasnio svoju novu "zaluđenost", kazao je da svake godine sebi postavi lični izazov (2009. godine je, naprimjer, stalno nosio kravate), a ove godine će "zaplatiti" životinje.

Na provođenje bizarne aktivnosti mladog milijardera je potakla kuharica i komšinica Jesse Cool. Upoznala ga je sa farmerima i savjetovala da životinje ubija nožem jer je to "najplemenitiji način".

Kako nema previše vremena za najnoviju zanimaciju, osnivač Facebooka je kazao da će ove godine praktično postati vegetarijanac.

"Do sada sam sa ovim izazovom imao pozitivna iskustva. Jedem zdraviju hranu, a naučio sam puno i o uzgoju životinja", kaže Mark te pojašnjava da će na ovaj način pokazati zahvalnost za hranu koju jede.