Mark Zuckerberg je dobrodošao u Vijetnam, ali Facebook nije

S
Sarajevo-x.com
28.12.2011. u 15:27
0
16
Mark Zuckerberg je dobrodošao u Vijetnam, ali Facebook nije
0
Mark Zuckerberg je dobrodošao u Vijetnam, ali Facebook nije Mark Zuckerberg (Foto: AFP)
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova dugogodišnja djevojka Priscilla Chan novogodišnje praznike provode u Vijetnamu, državi koja zabranjuje njegovu društvenu mrežu.
Zuckerberg i Chan su zajedno sa prijateljima proveli Badnju večer u popularnom turističkom mjestu Ha Long, a Božić su proveli u planinskom grdu Sapa, gdje se Mark okušao i u jahanju bikova, prenosi Associated Press.

Prema navodima vijetnamske web-stranice, Zuckerberg i njegova djevojka potrošili su oko 6.000 dolara na iznajmljivanje privatnog helikoptera. Inače, par se upoznao prije nekoliko godina u redu za wc na nekoj od zabava dok su studirali na Harvardu.

Prema navodima nekih prijatelja, Chan ima pravila vezana za njihovu vezu, a to je da bar jednom sedmično izađu sami, da su sami bar sto minuta, da nisu u stanu i da nisu na Facebooku.

Iako je Vlada Vijetnama zabranila svojim stanovnicima da koriste Facebook, vjeruje se da će Mark Zuckerberg pokušati uvjeriti šefove države da dozvole korištenje njegove društvene mreže u ovoj komunističkoj državi.

Zuckerbergu više definitivno ne treba novac, ali je, čini se, opsjednut idejom da ima milijardu korisnika mreže.


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: