Porodica na prvom mjestu
27

Mark Wahlberg se odselio iz vile vrijedne 90 miliona dolara: Želim djeci pružiti bolji život

I. B.
Mark Wahlberg (Foto: EPA-EFE)
Mark Wahlberg (Foto: EPA-EFE)
Slavni američki glumac Mark Wahlberg pokušava napraviti balans između uspješne karijere i toga da bude posvećen porodični čovjek, a posljednjim potezom pokazao je šta mu je na prvom mjestu.

Wahlberg je spakirao kofere iz raskošne vile u Los Angelesu, čija se vrijednost procjenjuje na 90 miliona dolara, odselivši se sa svojom porodicom u potrazi za "boljim životom".

Pojavljujući se u utorak u emisiji "The Talk", Wahlberg je otvoreno govorio o "najvećem izazovu" s kojim se suočava u svom životu - balansu između uspješne karijere i porodičnog života.

"Želim da mogu raditi od kuće", rekao je 51-godišnji Wahlberg. “Preselio sam se u Kaliforniju prije mnogo godina kako bih se bavio glumom, a sve vrijeme dok sam bio tamo snimio sam samo nekoliko filmova", objasnio je.

"Dakle, da bih svojoj djeci mogao pružiti bolji život i slijediti i slijediti njihove snove, bilo da je to moja kći kao jahačica konja, moj sin kao košarkaš, moj mlađi sin kao igrač golfa, ovo je ono što za nas ima puno više smisla", objasnio je Wahlberg.

On je otac četvero djece: 18-godišnje Elle, 16-godišnjeg Mihaela, 13-godišnjeg Brendana i 12-godišnje Grace, koje je dobio sa suprugom Rheom Durham s kojom je u braku 13 godina.

Wahlberg je imanje od 30.500 kvadratnih metara gdje se nalazi vila kupio 2009. za samo 8,25 miliona dolara. Njegov prethodni dom imao je 12 spavaćih soba i 20 kupaonica, kućno kino, vinski podrum, golf i teniski teren, skate parm i zasebnu kuću za goste.

Nakon što je odlučio napustiti spektakularnu nekretninu, glumac se preselio na impresivno imanje u Nevadi, koje je osigurao za svoju porodicu.

Prema časopisu Las Vegas Review-Journal, Wahlberg je u kupio kuću u Summerlinu vrijednu 15,6 miliona dolara, koja se nalazi nedaleko od Las Vegasa.

"Došli smo ovamo samo da svojoj djeci pružimo novi početak, a ovdje postoji mnogo prilika. Stvarno se radujem zbog budućnosti", rekao je Wahlberg.

Wahlberg je otkrio da planira izgraditi "najsuvremeniji studio" u svom novom bloku, čineći ga "Hollywoodom 2.0". Također, rekao je i kako se nada da će izgraditi "tvornicu cipela i tvornicu za Municipal", kompaniju sportske odjeće koju je suosnovao 2019. godine.