Showbiz
0

Marion Cotillard sumnja u terorističke napade na SAD

Sarajevo-x.com/BBC
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Oskarom nagrađena francuska glumica Marion Cotillard priznala je da je ranije izrazila sumnju povodom terorističkih napada u septembru 2001. na SAD.

“Mislim da su nas lagali oko mnogo čega”, izjavila je glumica tokom TV intervjua emitovanog 2006. godine, koji se nedavno pojavio na internetu.

Njen odvjetnik, Vincent Toledano, je objavio novinskoj agenciji AFP da joj nikad nije bila namjera da dovodi u pitanje napade. Također je dodao da glumica žali zbog načina na koji su njeni navodi izvučeni iz konteksta i zloupotrebljeni.

U intervjuu za francusku TV emisiju Paris Premiere, tridesetdvogodišnja Marion je iskazala sumnju da su napadi na Svjetski trgovački centar bili inscenirani kako bi se izbjegli troškovi njegovog renoviranja.

Cotillard je dodala kako se i ranije dešavalo da ljudi vide kako se avioni zabijaju u zgrade, poput Svjetskog trgovačkog centra, ali da ti tornjevi izgore. Čak je i sama vidjela zgradu u Španiji, koja je gorjela 24 sata. Dodala je da ju je iznenadilo što se Svjetski trgovački centar srušio, jer se nijedan, od njemu sličnih tornjeva, nikad nije srušio. "A u New Yorku sve se desilo tako brzo, u nekoliko minuta se toranj srušio", objasnila je Marion Cotillard.

Glumica, Oscarom nagrađena za glavnu ulogu u filmu o pjevačici Edith Piaf, je izjavila kako bi modernizacija Twin Towersa koštala mnogo više nego njihovo uništenje te ponovna izgradnja.

Glumica u intervjuu ide tako daleko da sumnja i u slijetanje čovjeka na Mjesec 1969. godine. Pri tom je dodala kako je vidjela mnogo dokumetaraca na temu "čuvenog" slijetanja te da ne vjeruje svemu što joj se kaže.