'Film' kućne izrade
0

VIDEO / Marilyn Monroe kakvu niste vidjeli!

Sarajevo-x.com
U javnosti je nedavno objelodanjeno postojanje nijemog 'filma' kućne izrade u kojem slavna Marilyn Monroe puši marihuanu.

Nijemi video klip u koloru je navodno snimljen u privatnoj kući u New Jerseyu, a za njega se saznalo nakon što ga je nedavno kolekcionar Keya Morgan kupio za 275 hiljada dolara od osobe koja je željela ostati anonimna.

Morgan i osoba koja je snimila ovaj video klip ekskluzivna prava dali su agenciji Reuters, a krajem ove sedmice autorska prava na fotografiju iz video klipa naći će se u prodaji na eBayu.

Morgan je inače jedan od najpoznatijih kolekcionara historijskih fotografija, rukopisa, autograma i dokumenata, a već godinama radi na dokumentarcu o smrti slavne Monroe koja je preminula u avgustu 1962. godine.

U pomenutom uratku slavna glumica izgleda veoma sretna i opuštena, a pretpostavlja se da je snimljen 1958. ili 1959. godine.

"Radi se o kasnim pedesetim godinama, kada je Monroe već bila jako popularna, no ona u filmu pokazuje svoju drugu stranu kakvu do sada javnost nije vidjela. Tako opuštena kakva je na ovom snimku još nikad nije viđena“, kazao je Morgan.

Na snimku se također vidi kako slavna glumica uzima cigaretu i uvlači dim, dok u drugoj sceni miriše vlastiti pazuh i smije se tome.

"Ja sam načinio snimak i sasvim pouzdano znam da je cigareta sadržavala marihuanu“, kazao je čovjek koji je želio ostati anoniman dodajući da se nije radilo o partiju već o malom intimnom sastanku prijatelja koji su se okupili kako bi se zabavili, objavio je Reuters.