Tony Curtis
0

"Marilyn Monroe je nosila moje dijete"

Sarajevo-x.com
Jednom je rekao da je ljubiti Marilyn Monroe kao ljubiti Hitlera. Ali čini se da ga to nije zaustavilo da ima aferu sa slavnom glumicom, pa sad čak tvrdi da je s njim i zatrudnila.

Poznati američki filmski glumac Tony Curtis kaže da je dijete začeto kad su i on i ona bili vjenčani za druge ljude. Marilyn je navodno imala spontani pobačaj ubrzo nakon što su za trudnoću saznali Curtis i njen tadašnji suprug, pisac Arthur Miller.

Ovaj nepoznati detalj iz života žene koja je obilježila holivudsku kinematografiju 20. stoljeća, Curtis je otkrio u svojim posljednjim memoarima "The Making of Some Like It Hot".

Tony Curtis i Marilyn Monroe
Tony Curtis i Marilyn Monroe

Osamdesetčetverogodišnji glumac, koji je u filmu ""Neki to vole vruće" iz 1959. godine glumio rame uz rame sa Monroe, zvijezdom filmova 1950-ih i ranih 1960-ih, tvrdi da je njihova afera počela 1950. godine.

"Kad sam bio u krevetu s Marilyn nikad nisam bio siguran - prije, u toku i poslije - o čemu ona razmišlja. Ona je bila glumica. Mogla je odigrati svaku ulogu. Mogla je odigrati ulogu za koju misli da je muškarac u njoj želi gledati. Nikad nisam tražio više", napisao je američki glumac, koji je snimio više od stotinu filmova u svojoj dugoj karijeri.

Marilyn Monroe sa suprugom Arthurom Millerom
Marilyn Monroe sa suprugom Arthurom Millerom

Prema Curtisu, glumica, koja je umrla 1962. godine u 36 godini života, otkrila je da je trudna kad su zajedno saopštavali njenom suprugu za njihovu vezu: "Bio sam iznenađen. Samo sam tamo stajao, a u sobi je bila tolika tišina da se mogla čuti škripa guma na Santa Monica Boulevardu."

U knjizi stoji i da je Miller tvrdio da se konsultovao sa ljekarom svoje supruge, koji mu je rekao da ne postoji šansa da je dijete Curtisovo.

A kad ga je glumac zapitao šta trebaju sad raditi, kad je Marilyn zatrudnila, Miller je navodno rekao: "Završi film i nosi se iz našeg života."

Njihova afera se okončala kad je snimanje završeno. Tek kasnije je saznao da je Monroe imala spontani pobačaj, piše Daily Mail.