Sunovrat zvijezde
0

Marilyn Manson ponovo optužen za silovanje

I. S.
Marilyn Manson (Foto: Twitter)
Marilyn Manson (Foto: Twitter)
Pjevač Marilyn Manson optužen je za još jedan slučaj silovanja. Tužbu je podnijela anonimna žena koja tvrdi da je s njim bila u vezi prije više od 10 godina.

Ona tvrdi da je 52-godišnji roker više puta seksualno zlostavljao, odnosno silovao tokom 2011. godine. Također je navela da joj je pokazao snimak na kojem on zlostavlja mladu ženu, vežući je za stolicu, tjerajući je da pije tekućinu koja izgleda kao urin i prijeteći joj pištoljem.

Anonimna žena u tužbi je napisala kako je nakon gledanja snimka strahovala za svoj život i da su seksualni odnosi sa Mansonom postajali sve nasilniji, tokom kojih bi je "izuzetno snažno zgrabio". Jednog dana ju je silovao, a tvrdi da se hvalio kako će se "izvući ukoliko zaista odluči da je ubije".

Navela je kako je "potisnula" sjećanja na silovanje sve do februara ove godine kada se nekoliko žena, uključujući njegovu bivšu djevojku, glumicu Evan Rachel Wood, javno oglasilo da ih je Manson zlostavljao. Podsjećamo, prošle sedmice njegova bivša saradnica Ashley Walters također je pokrenula tužbu protiv njega zbog seksualnog iskorištavanja i psihičkog zlostavljanja.

Manson se prije nekoliko mjeseci oglasio na Instagramu, napisavši da su njegove "intimne veze uvijek bile u potpunosti sporazumne sa partnericama", a optužbe je nazvao "groznim iskrivljivanjem stvarnosti".

Rokera trenutno istražuje policijski odjel Los Angelesa (LAPD) zbog tvrdnji o nasilju u porodici. Ima i aktivan nalog za hapšenje u New Hampshireu zato što je napao fotografa.