Psihičko zlostavljanje
123

Marilyn Manson optužen da je žene zaključavao u zvučno izolovanu sobu u stanu

N. O.
Marilyn Manson (Foto: Twitter)
Marilyn Manson (Foto: Twitter)
Magazin Rolling Stone je jučer objavio reportažu u kojoj muzičara optužuju da je u svom stanu u zapadnom Hollywoodu imao malu, zvučno izolovanu sobu koju je koristio da zaključava žene s kojima je izlazio. Također, Mansona su nazvali "čudovištem koje nam se krije ispred nosa".

Nekoliko žena koje su izlazile sa kontroverznim rokerom, čije je pravo ime Brian Warner, rekle su da je taj prostor bio "ćelija za psihičko mučenje žena" te su rekle da je nazvao "Soba loših djevojaka".

"Uvijek je imao šaljiv, hvalisavi ton", rekla je Ashley Walters, bivša Warnerova pomoćnica koja ga je optužila za seksualni napad, dodajući da je volio pričati ljudima o sobi.

Warner je i sam spomenuo sobu tokom medijskih nastupa, uključujući i intervju za V Magazine 2011. godine. U maju ove godine, Ashley Morgan Smithline, jedna od brojnih žena koje su optužile Warnera za zlostavljanje, rekla je za People da ju je zaključao u sobu kada ga je "razljutila".

Pevačica Phoebe Bridgers napisala je u tvitu u februaru da je, kada je posetila Warnerov dom kao tinejdžerka, jednu od soba nazvao "soba za silovanje", što je pripisala "užasnom smislu za humor" u to vrijeme.

Ryan Brown, još jedan bivši Warnerov asistent, također je za Rolling Stone potvrdio da soba postoji, rekavši da je "opšte poznato da su je svi tako zvali". Negirao je da je ikada vidio ženu zaključanu u njemu.

Prije ovoga su mnoge žene javno optužile Warnera za seksualno, fizičko i psihičko zlostavljanje. Evan Rachel Wood rekla je da ju je Warner "užasno" zlostavljao dok su izlazili od 2007. do 2010. Glumica iz "Igre prijestolja" Esme Bianco tuži Warnera, tvrdeći da ju je fizički i seksualno napao. Walter, njegov bivši pomoćnik, također ga tuži.

Izvještaj Rolling Stonea zasnovan je na 55 intervjua s ljudima koji su poznavali Warnera. Optužitelji su rekli da je roker "bio u stanju da sakrije svoje zlostavljanje u javnosti iza lika Marilyna Mansona i muzičke industrije koja je podržavala i profitirala od njegovih demona", napisali su.