Izgleda da je zakasnila
43

Marija Šarapova izrazila podršku Ukrajini pa naljutila pratitelje: Tek sad si se probudila?

I. B.
Šarapova se više oglašavala fotografijama modnih kombinacija (Foto: Instagram)
Šarapova se više oglašavala fotografijama modnih kombinacija (Foto: Instagram)
Legendarna ruska teniserka Marija Šarapova od početka invazije bila je poprilično škrta na iskazivanju podrške Ukrajini koju su od nje pratitelji željno isčekivali. Sada kada su je napokon i dočekali, tvrde da je suvišne kasno, a nisu se suzdržali ni da joj to prebace.

"Penzionisana" teniserka nedavno je prisustovala Sedmici mode u Parizu gdje je privukla mnogo pažnje. No, mnogi su primijetili kako je više promovisala svoj modni odabir kuće Dior koju je pokazivala pozirajući na balkonu svoga hotela, dok je Ukrajini izrazila podršku tek skromnom porukom na svom Instagram storyju.

"Osjećaj dolaska u Evropu ovoga puta je znatno drugačiji. Teška srca i s dubokim željama za mir i ono najvažnije, za sigurnost i budućnost naše djece", poručila je tada Šarapova, razočaravši mnoge.

Sada, čini se da je Marija odlučila "popraviti" stvar te je na svom Instagramu podijelila prizor djeteta iz Ukrajine.

"Svakim danom koji prolazi, sve više mi se lomi srce i duboko sam tužna zbog prizora i priča porodica i djece pogođenih ovom eskalirajućom krizom u Ukrajini. Molim se za MIR i šaljem svoju ljubav i podršku svima koji su pogođeni", napisala je Marija dodavši kako donira sredstva organizaciji koja neumorno radi na obezbjeđivanju hrane, vode i potrepština onima koji su u potrebi.

Ipak, u komentarima naišla je na kritike, a mnogi su joj poručili kako je sa svojom objavom prilično zakasnila.

"Tek sad si se probudila? Bolje ikad nego nikad", poručila joj je jedna pratiteljica koja je ispod dodala kako razumije i što se Marija tek sada javila.

"Bila je previše zauzeta objavljivanjem fotografija sa Fashion Week-a",dodala je.

Neki pratitelji nisu bili zadovoljni ni time kako je bivša teniserka formulisala trenutnu situaciju u državi.

"O kojoj krizi govoriš? Misliš na invaziju zemlje?", "Eskalirajuća kriza? Koji eufemizam", pisali su pratitelji.