Rodila dječaka
69

Marija Omaljev o detaljima poroda: Pitala sam Miraja zašto gleda sestru

I. S.
Foto: Instagram/maraomaljev
Foto: Instagram/maraomaljev
Miraj Grbić je podijelio sretnu vijest da njegova supruga Marija Omaljev rodila dječaka Rivera, a ona je sada objavila detalje poroda.
"Tog jutra bolovi su ukazivali na porod, a mi smo se u nevjerici počeli spremati. Termin je za nekoliko dana, a baš tih nekoliko dana nam je trebalo da sredimo detalje. Tata je vozio, a mama jaukala, Billie se igrala s bakom i teta Marom. Dočekalo nas je divno osoblje, a ja sam se još nadala da imam koji dan. Nisam oblijepila zid sobe, a i ne znam je li sav novi veš opran i ostale misli vrzmale su mi se po glavi. Nakon silnih kontrakcija koje su počele ići jedna za drugom, shvatila sam - događa se. Buckle up, buttercup", započela je.

Dodala je da su ljekari došli da se konsultuju želi li ići na carski rez ili se poroditi prirodnim putem jer je prošli put nakon 16 sati poroda morala na carski.

"Mi smo se tu nećkali. Gledam ja Miraja, Miraj mene, ja doktora, doktor mene, Miraj doktora, svi se mi gledamo i nemam pojma šta odlučiti. 'Dajte mi epiduralnu', govorim, ali oni kažu: 'Morate se prije odlučiti koji ćemo porod jer je drugačija anestezija.' - 'Ima li još koja opcija?', pitam ja, što u šali, a što u delirijumu. Kažu da imaju samo te dvije opcije, treće nema. Opet gledam ja njega, on mene, sestra mene, ja Miraja, Miraj sestru, kažem ja Miraju: 'Što gledaš sestru?', kaže on: 'Može mi majka biti.' Ja doktora, doktor mene i blenemo tako svi jedan u drugog i nekako nakon dosta vremena odlučimo opet probati prirodni porođaj pa šta Bog da", navela je.

Foto: Instagram/maraomaljev
Foto: Instagram/maraomaljev

Također je navela da je nakon epiduralne postala bolja osoba. Nakon toga su opet čekali, snaga epiduralne se smanjila, a oni su se nadali da će mališana upoznati što prije.

"Opet se javlja sumnja. Trebali smo se odmah odlučti na carski. Pa ni prošli put nije uspjelo. Po glavi mi se vrzmaju sve te tragične priče koje sam čula tokom zivota, ali idemo dalje, čekamo. Na monitoru gledam svoje kontracije i kontrakcije drugih pacijenata, naručujem hranu online da Miraj ne kuka da je gladan. Dolazi noć i kreće porod i opet beba ne izlazi. Sestra odbrojava sa mnom kontrakcije, sve se čini kako mi nakon sve ove muke opet slijedi carski rez. Gubim nadu, ali dajem maksimum da ne bi poslije bilo priče. Čevrti decembar je još uvijek i primjećujem kako će mi maleni izgleda ukrasti roođendan koji je petog decembra", objavila je.

Foto: Instagram/maraomaljev
Foto: Instagram/maraomaljev

Dodala je da je nakon tih nekoliko sati već vidjela sebe sa trbušnim mišićima od stiskanja, došla druga sestra koja je bila energična i pozitivna. Navijala je za nju kao da će zabiti gol u nekom prvoligaškom klubu. Glumici su nakon toga napokon rekli da vide bebinu glavu.

"Ulaze svi i ispred sebe imam cijeli tim, doktorica dolazi, daju mi upute da stiskam i… Iako blizu ponoći, ali ipak na četvrti decembar, stigao je naš mali princ imena River", zaključila je.

Miraj i Marija su 2021. dobili kćerku Billie, a u braku su od 2008. Prije 10 godina su se preselili u Los Angeles.