Traži odštetu
10

Mariah Carey tužila bivšu pomoćnicu koja ju je ucjenjivala privatnim videima

Piše: Selma H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mariah Carey tužila je bivšu pomoćnicu tvrdeći da ju je ona potajno snimila i pokušala ucjenjivati privatnim videozapisama.

U sudskim dokumentima navodi se da pjevačica tuži Liannu Shakhnazarian koja je radila kao njena asistentica od marta 2015. do novembra 2017. godine. Razlozi zbog kojih ju je tužila su kršenje ugovora, kršenje dužnosti, pokušaj iznude i narušavanje privatnosti.

Carey traži odštetu od 3.000.000 dolara.

U tužbi se navodi da se Shakhnazarian pokazala kao prevarantica i iznuđivačica te da je pjevačicu potajno snimila, a potom i ucjenjivala.

"Azarian je potajno snimila Mariah u privatnom izdanju koje, ako se otkrije javnosti, može posramiti pjevačicu i profesionalno je oštetiti", navodi se u tužbi.

Shakhnazarian je također ove intimne videozapise pokazivala svojim prijateljima i saradnicima. Kako stoji u tužbi, njena plata je prvobitno bila 250.000 dolara, da bi joj potom bila podignuta na 327.000 dolara. Ona je također pjevačici zaprijetila da će objaviti ove privatne snimke ako je pjevačica ikada otpusti.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"No tu se njeno kriminalno ponašanje nije zaustavilo, kada je prestala raditi za Mariah Carey, u novembru 2017. godine, kazala joj je da će snimak prodati i kupiti sebi kuću", rekao je pjevačicin advokat.

Osim videa, u tužbi se također navodi da je Shakhnazarian koristila kreditne kartice koje su namijenjene za posao u privatne svrhe.

"U ovoj godini Mariah čini sve kako bi očistila smeće iz svog života. Danas smo podnijeli tužbu. Mariah je bila prisiljena podnijeti tužbu protiv nje. Njene prijetnje i stvari koje radi su preozbiljne da bi se mogle ignorirati. S obzirom na to da imam sve dokaze, očekujemo da ćemo pobijediti", rekao je pjevačicin PR za People.