Showbiz
4

Mariah Carey optužuje scijentologiju da je uništila njene zaruke i ljubavni život

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Popularna američka pjevačica Mariah Carey okrivila je scijentologiju za prekid zaruka sa milijarderom Jamesom Packerom. Tvrdi kako je njenu vezu "zatrovao" menadžer Tommy Davis koji je nekada bio glasnogovornik scijentološke crkve.

Australski biznismen Packer bio je u scijentologiji četiri godine, a uveo ga je Tom Cruise.

"Mariah i James su tražili kuću na Beverly Hillsu u augustu i sve je bilo super. Govorio je da je ona njegova srodna duša i jedva je čekao da se vjenčaju. Onda se odjednom promijenio. U septembru je postao drugi čovjek. Mariah sumnja na Tommyja koji je upravljao Jamesovim finansijama i sumnja da ga on kontroliše", rekao je izvor blizak pjevačici za portal Page Six.

Par se razišao nakon burne svađe na milijarderovoj jahti u Grčkoj u septembru.

Neki izvori navode kako Packeru nije bilo ugodno zbog njenog reality showa, dok drugi kažu da je previše trošila. Kao jedan od razloga svađe spominje se i Mariahino prijateljstvo sa plesačem Bryanom Tanakaom zbog kojeg je tajkun bio ljubomoran. Carey je negirala da je bila nevjerna i rastrošna.

Packer je navodno bio sljedbenik scijentologije do 2006. godine.

Scijentologija je pokret ili skup vjerovanja i učenja čija se ideologija temelji o djelima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Izvorno je 1952. godine uspostavljena kao sekularna filozofija čiji je tvorac bio pisac naučne fantastike. Nedugo poslije, 1953. godine preusmjerena je kao "primijenjena religijska filozofija".