Sportistkinje zamijenile manekenke
0

FOTO / Maria Sharapova u reklami za Nike

Sarajevo-x.com
Ona je bivša svjetska teniserka broj 1, ali Maria Sharapova je pokazala da je i odlična manekenka u novoj reklamnoj kampanji za Nike.
Ruska teniserka je pokazala savršeno tijelo tkom snimanja reklame pred fotoobjektivom Annie Leibovitz. Ova 24-godišnja teniserka je pozirala u kratkim plavim vrućim hlačicama i bijelom sportskom grudnjaku, dok je napregla trbuh gdje su jasno došli do izražaja njeni mišići. Na drugoj fotografiji je pozirala zajedno sa još nekim lijepim ženama iz svijeta sporta, a riječ je o Nike kampanji "Make Yourself".
Pored Sharapove u kampanji su učestvovale još i teniserka Li Na iz Kine, američka nogometašica Hope Solo, alžirsai plesačica Sofia Boutella i australska surferka Laura Enever. Reklame će se pojaviti između ostalih i u InStyle i Glamour magazinu, no, Nike nije obznanio koliko je platio sportiskinjama za ovu reklamu. Sharapovoj ovo nije prvi put da se okušala u svijetu modeliranja.

U međuvremenu, Sharapova će svoj sljedeći turnir igrati na Wimbledonu 2011., a možda joj se i ponovi 2004. godina kada je završila na prvom mjestu.