Značajna cifra
48

Margot Robbie bi od filma "Barbie" trebala zaraditi oko 50 miliona dolara

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Margot Robbie je bogato nagrađena za svoju ulogu u filmu "Barbie", a kako prenosi Variety trebala bi zaraditi oko 50 miliona dolara.

Rediteljica i koscenaristica "Barbie" Greta Gerwig će također vjerovatno dobiti bonuse zbog velikog uspjeha filma. "Barbie" je zaradila nevjerovatnih 526,3 miliona dolara na američkoj blagajni, kao i 657,6 miliona dolara na međunarodnim blagajnama.

To iznosi 1,18 milijardi dolara na globalnom nivou - i ta brojka bi trebala nastaviti da raste s obzirom da je "Barbie" i dalje na vrhu ljestvica kino blagajne.

Film je sada drugo izdanje sa najvećom zaradom u historiji Warner Brosa, iza nastavka "Harry Potter and the Deathly Hallows - 2". To je ujedno i film s najvećom zaradom ikad jedne rediteljice, prestigavši ​​prethodnog rekordera, "Frozen II", koji je zajedno režirala Jennifer Lee.

Osim što je popularnu dječju igračku oživjela, Robbie je producirala film preko svoje produkcijske kuće LuckyChap Entertainment, koju je osnovala 2014. godine sa sadašnjim suprugom Tomom Ackerleyem i prijateljima Josey McNamara i Sophia Kerr. Cilj kompanije je bio pričanje ženskih priča na ekranu i podrška stvarateljima iza kulisa.