Nastavila karijeru
76

Manekenka kojoj je bivši unakazio lice kiselinom danas hrabro pozira za časopise

N. C.
Gessici Notaro
Gessici Notaro
Manekenka Gessica Notaro prije šest godina doživjela je nesreću kada je bivši dečko sačekao ispred kuće i zalio kiselinom po licu. Šest godina poslije ona gradi karijeru i bori se za prava žena.

Podvrgnula se rekonstruktivnim operacijama te i dalje učestvuje na modnim revijama i pozira za časopise. Popularna je i na Instagramu, gdje je prati 412.000 ljudi.

Bivša finalistica izbora za Miss Italije Gessica Notaro vratila se poslu samo pet mjeseci nakon što je okrutno napadnuta kiselinom bačenom u njeno lice.

Njenog bivšeg momka sud krivično goni zbog napada, ali on negira bilo kakvu upletenost. Tjelohranitelja Jorgea Edsona Tavaresa, s kojim je bila u vezi tri godine, upoznala je dok su radili na predstavi sa životinjama u akvariju u njezinom rodnom Riminiju, a prekinuli su u augustu 2016. godine.

Gessica je jednom prilikom kazala da je to učinio upravo Jorge Edson Tavares, rekavši: "Želim da vidite šta mi je uradio. Ovo nije ljubav. Kiselina mi je pojela lice, a ja sam na koljenima molila Boga da mi barem ostavi vid."

Nakon incidenta koji je doživjela izgubila je vid na lijevom oku. Imala je nekoliko operacija, a svoje povrijeđeno oko uvijek pokriva.
Vezani članci