Showbiz
0

Mame na izboru za Miss Španije

Sarajevo-x.com
Direkcija za Izbor za Miss Španije odlučila je promijeniti pravila koja su do sada važila za ovo takmičenje i dozvolila je mladim mamama da se takmiče u izboru za najljepšu Španjolku. Ovu odluku direkcija je donijela uslijed burnih reakcija javnosti kada su lentu najljepše u španskoj pokrajini Cantabriji oduzeli jednoj mladoj mami.

Angeli Bustillo, majki malog dječaka koja je u januaru ove godine osvojila titulu Miss Cantabria, regije na sjeveru Španije, oduzeta je lenta jer su organizatori tek kasnije saznali da ljepotica ima malo dijete.

Ovakva odluka izazvala je bijesne reakcije španske javnosti i tamošnjih medija. Javno mnijenje je ujedinjeno pružalo podršku prelijepoj Angeli. Podržale su je čak i sve feminističke organizacije kao i lokalna vlada.

"Znala sam da se djevojke koje imaju djecu ne mogu takmičiti u izboru za Miss Španije, ali sam pomislila da su ti uslovi zaista apsurdni. Mislila sam da je to pravilo iz sedamdesetih godina prošlog vijeka koje su organizatori zaboravili promijeniti", izjavila je Angela za lokalne medije, a prenosi Reuters.