Okončan proces usvajanja
0

Malena Mercy napokon u Madonninom naručju

Sarajevo-x.com
Nakon višemjesečne 'bitke' Madonna je napokon ostvarila svoj san. Uspjela je usvojiti trogodišnju Mercy James iz afričke zemlje Malavi i kako javljaju agencije djevojčica je u pratnji dadilje, medicinske sestre i pomoćnog osoblja ukrcana u avion te prebačena u London gdje Madonna trenutno boravi.

Napomenimo, Madonna je u aprilu boravila u Malaviju gdje je podnijela zahtjev za usvajanje Mercy James, no sud je najprije odbio njen zahtjev s obzirom da pjevačica nije ispunjavala zakonske propise te zemlje prema kojima je morala najmanje 18 mjeseci boraviti u Malaviju kako bi stekla pravo na usvajanje djeteta.

Ipak, prije nekoliko dana Vrhovni sud Malavija je uvažio Madonninu žalbu i slavna muzičarka je napokon usvojila još jedno dijete iz ove siromašne afričke zemlje.

Kako prenose strani mediji Madonna je željno iščekivala dolazak svoje kćerke koju je posljednji put vidjela u aprilu kada je boravila u Malaviju.

"I malena Mercy je bila presretna. S velikom radošću se ukrcala u avion neprestano pričajući o svom novom domu, majci, bratu Davidu i sestri Loudres", kazao je neimenovani izvor za američke medije.

Čitav ovaj proces usvajanja djevojčice iz Malavija podigao je veliku hajku. Naime, afrički dužnosnici nisu željeli odobriti zahtjev popularne pjevačice optužujući je da se ona neprestano koristi svojim položajem, te zaobilazi tamošnje zakone.

No, Madonna je bila uporna u svojoj namjeri da nakon usvajanja sina Davida Bandae usvoji i malenu Mercy, a u ostvarenju njene zamisli pomogao joj je advokat Alan Chinula.

Iako se tokom sudskog procesa oglasio i otac djevojčice koji je u medijima neprestano tvrdio da on ima uslove da izdržava svoju kćerku, te da neće dopustiti da je Madonna usvoji, pjevačicin zahtjev je na kraju ipak odobren i Mercy se sada već nalazi u Madonninoj kući u Londonu.

Nakon Londona Madonna će se sa porodicom vratiti u New York, a mediji već pišu da je američka muzičarka kupila i novu kuću sa čak 26 soba kako bi njena porodica koja je sada dobila još jednog člana živjela što udobnije.