Intervju za Klix.ba
561

Maja Munda nakon odlaska s OBN-a: Treba mi novi izazov, mislim da zaslužujem samostalni projekat

N. O.
Maja Munda nakon odlaska s OBN-a želi novi izazov (Foto: Klix.ba)
Maja Munda nakon odlaska s OBN-a želi novi izazov (Foto: Klix.ba)
Voditeljica Maja Munda nedavno je iznenadila bh. javnost viješću da nakon 17 godina napušta OBN televiziju, a o razlozima za takvu odluku i daljim planovima u karijeri govorila je za Klix.ba.

Munda je karijeru započela vodeći i uređujući emisiju "Hej Music" na OBN-u, potom je radila i u produkciji kviza "Super milijunaš", a svojevremeno se okušala i u "Plesu sa zvijezdama". Međutim, njenu karijeru obilježila je emisija "Stol za 4" te je mnoge iznenadilo kada je objavila vijesti da je nakon 17 godina na OBN-u njenom angažmanu došao kraj.

"Da, mnogi su iznenađeni, ali jednostavno sam osjetila potrebu za novim izazovom, mislim i da zaslužujem samostalni projekat u kojem mogu biti zanimljiva gledaocima. Dugi niz godina sam provela na OBN televiziji i uvijek će mi biti u najljepšem sjećanju", kazala je Munda.

Na pitanje šta planira za svoju karijeru u skorijoj budućnosti odgovorila je da trenutno ne može ništa reći.

"Voljela bih da realizujem ideju koju imam u nekoj TV kući, ali još je rano o tome da pričamo", dodala je.

Ljubav prema kulinarstvu je naslijedila od članova porodice (Foto: Klix.ba)
Ljubav prema kulinarstvu je naslijedila od članova porodice (Foto: Klix.ba)

Mundu su godinama prepoznavali kao voditeljicu kulinarske emisije "Stol za 4" na čijem je čelu provela više od deset godina.

"Ta emisija me obilježila sigurno na način da sam zbog nje postala prepoznatljiva u cijeloj zemlji i šire. Bila je najdugovječnija emisija tog tipa kod nas, a dugo godina i najgledanija. Počela sam je raditi prije 13 godina i mislim da sam i onu posljednju sezonu radila sa istim žarom i voljom, međutim, prirodno je da želite ići dalje i okušati se u novim izazovima", objašnjava.

Maja na društvenim mrežama često dijeli snimke i fotografije vlastitih kulinarskih poduhvata, a dok mnogi najčešće misle da je to posljedica rada u kulinarskoj emisiji - ona ističe da to nije slučaj.

"Moram vam reći da nije toliko kao što većina misli. Kao mala voljela sam posmatrati baku, mamu, tetke pa i tatu u kuhinji. Svi su sjajni u tome pa je prirodno ljubav prema hrani naglašena i kod mene. Volim kuhati, još više servirati, aranžirati i uvijek izmisliti nesto novo", kaže.

"Ponekad djelić toga pokažem na društvenim mrežama, a mnogi me nagovaraju da to preraste u nešto više - pa vidjet ćemo", dodaje.

Maja ističe da su joj djeca i porodica prioritet u životu (Foto: Klix.ba)
Maja ističe da su joj djeca i porodica prioritet u životu (Foto: Klix.ba)

Uprkos prilično uspješnoj voditeljskoj karijeri koja traje skoro dvije decenije, Maja ističe da je njen najveći životni uspjeh to što se ostvarila kao majka.

Na društvenim mrežama objavljuje odabrane porodične trenutke koje želi podijeliti s javnosti, a naglašava kako smatra da "onoliko koliko dozvoliš - toliko ti neko i može zalaziti u privatnost".

O majčinstvu i tome koliko se promijenila od rođenja prvog djeteta kaže da joj je ova životna uloga postala prioritetna.

"Potpuno sam posvećena svojoj djeci jer sam to željela, zbog covida se nisam vratila na posao poslije prvo porodiljnog, tako da sam uglavnom vrlo malo bila odvojena od djece. Kao i svi radila sam i od kuće, potom druga trudnoća i evo sad sam i nakon drugog porodiljnog opet izabrala da budem sa njima", pojašnjava.

Koliko joj ova uloga znači uživotu govori i činjenica da joj briga o djeci najčešće ostavlja vrlo malo vremena za brigu o sebi.

"Znam da nije dobro i da trebamo misliti na sebe, ali samo su sada tako mali i vjerujem duboko da me sada najviše trebaju, zato im se maksimalno posvećujem", zaključuje.