Nesebično pomagali
50

Magazin People proglasio osobe godine, priznanje osvojile tri žene i jedan mušakarac

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Magazin People objavio je koje su to slavne osobe ponijele titulu "osobe godine".

Glumac Matthew McConaughey, glumica Mila Kunis, dobitnica Emmyja Quinta Brunson i pjevačica Jennifer Hudson proglašeni su osobama godine zbog svog humanitarnog rada i pomaganja drugima u 2022.

Matthew McConaughey

"Kad je rodni grad Matthewa McConaugheyja bio pogođen masovnom pucnjavom u maju, pri čemu je stradalo devetnaestero djece i dvoje zaposlenika škole, glumac i njegova supruga Camila brzo su se vratili u Uvalde.

Nisu imali plan: samo su počeli razgovarati s obiteljima žrtava i odmah su vidjeli koliko roditelji žele da životi njihove djece budu važni. Kako bi potaknuli reforme o posjedovanju oružja, par je zastupnicima u američkom Kongresu iznio prijedloge za usvajanje nacrta zakona o ograničavanju pristupa oružju. Mjesec dana kasnije zakon je usvojen", piše People.

Quinta Brunson

Dobitnica Emmyja Quinta Brunson zaslužna je za dokumentarnu seriju Abbott Elementary. Željela je stvoriti serijal koji će premostiti generacijske podjele i koji će natjerati nju i njezine roditelje i bake i djedove da se smiju istim šalama.

"Važnost smijeha i zajedničkog smijanja istim stvarima je iscjeljujuća. Nema ništa ljepše od toga jer se tako grade i učvršćuju odnosi među ljudima", rekla je Quinta.

Jennifer Hudson

S njenim novim talk showom, misija Jennifer Hudson bila je "stvoriti platformu za sve, tako da svi imamo mjesto gdje se osjećamo uključenima".

Jennifer je emisiju pokrenula nakon što je u dobi od 41 godine postala najmlađa žena koja je postigla status EGOT (odnosno osvojila je nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony).

Mila Kunis

Nakon što je počeo rat u Ukrajini glumica Mila Kunis odmah je odlučila pomoći unesrećenim ljudima u svojoj rodnoj državi.

"Budući da sam iz Ukrajine, prijatelji su me počeli ispitivati kome se mogu javiti za donacije i ja sam odmah znala da moram pomoći."

Do danas je prikupila 37 miliona dolara za izbjeglice u potrebi.