Showbiz
11

Madonnini odjevni predmeti na aukciji prodati za 3,2 miliona dolara

Anadolija
Madonna (Foto: AFP)
Madonna (Foto: AFP)
Aukcijska kuća Julien's je u petak posredstvom interneta otvorila dvodnevnu aukcijsku kampanju "Ikone i idoli: Rock n'Roll“, a najviše interesa je bilo za kupovinu odjevnih predmeta pop dive Madonne.

Organizatori kampanje su saopćili da je ponuđena odjeća koju je Madonna koristila u filmovima i na koncertima prodata za ukupno 3,2 miliona dolara.

Madonnina vjenčanica u kojoj je 1985. godine u bračne vode uplovila sa glumcem Seanom Pennom je prodata za 81.250 dolara, a njen sako koji je nosila u filmu "Desperately Seeking Susan“ je prodat za nevjerovatnih 252.000 dolara. Naušnice koje je nosila u istom filmu su prodate za 34.375 dolara.

Još neki od Madonninih odjevnih predmeta koji su prodati za veću sumu novca su odijelo koje je nosila u spotu za pjesmu "Material Girl“ koje je prodato za 73.125 dolara i odijelo iz filma "Evita“ koje je kupac dobio za 15.000 dolara.

Aukcijska kampanja je ponudila i brojne predmete drugih slavnih ličnosti, među kojima naočale Johna Lennona koje su prodate za 25.000 dolara i prsten Elvisa Presleya koji je prodat za 57.000 dolara.