Penn i Ritchie je ohrabrivali
0

Madonna zahvalila bivšim muževima na podršci

Sarajevo-x.com
Kraljica popa Madonna zahvalila se svojim bivšim muževima, glumcu Seanu Pennu i reditelju Guyu Ritchieju, zato što su je ohrabrivali da se bavi rediteljskim poslom.

Madonna je trenutno na Venezia Film Festivalu gdje predstavlja svoj drugi rediteljski uradak, film "W.E.", koji je na najstarijem filmskom festivalu na svijetu imao svoju svjetsku premijeru izvan glavne konkurencije.

Slavna pjevačica je na konferenciji za novinare pohvalila svoje bivše muževe kao veoma talentirane. "Obojica su me ohrabrivali, i kao rediteljku i kao kreativca. Bili su mi velika podrška", kazala je Madonna.

"W.E." je Madonnin drugi pokušaj da se afirmira kao rediteljka. Film priča o američkoj, dva puta razvedenoj dami Wallis Simpson, čija je veza s britanskim kraljem Edwardom VIII dovela do njegove abdikacije.

Madonna je na konferenciji za novinare priznala da podsvjesno osjeća privlačnost prema Simpsonovoj, koja je bila jedna od najnepopularnijih i najkrtitikovanijih žena koje su ikada živjele u Engleskoj.

"Identificirala sam se s njom jer je čest slučaj da javne osobe ili ikone budu reducirane na tonske televizijske isječke i nekoliko atributa koje su im dali mediji, te im tako nije dopušteno da budu išta više od toga", rekla je Madonna.

Madonnin rediteljski prvijenac kritika je dočekala "na nož", a ako je suditi prema prvim komentarima nakon prikazivanja, "W.E" će doživjeti sličnu sudbinu.