Potvrđeno
0

Madonna usvaja još jedno dijete iz Malavija

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ono o čemu se prethodnih dana pričalo, pokazalo se tačnim. Svjetski poznata pjevačica Madonna usvaja još jedno dijete. Već drugi put odlučila se za dijete iz Malavija.

Godinu dana nakon što je usvojila dječaka iz ove siromašne afričke zemlje i pokrenula kritike širokih razmjera, pop veteranka predala je zahtjev za novim usvajanjem.

Nedavno razvedena pjevačica će posjetiti Malavi u narednih nekoliko dana, a sud će njen zahtjev saslušati najvjerovatnije u ponedjeljak, izjavio je Madonnin advokat, a prenosi Telegraph.

Novo dijete, dječak ili djevojčica, pravit će društvo malenom Davidu Bandi, kojeg je zvijezda odabrala iz sirotišta kad mu je bilo tek 13 mjeseci. Tadašnji proces usvajanja započela je 2006. godine, a dozvolu dobila u maju 2008.

Optuživali su je da je, zahvaljujući slavi i bogatstvu, zaobišla tamošnje zakone koji zabranjuju strancima da usvajaju djecu iz te države ako nisu u njoj živjeli barem godinu, što je 50-godišnja pjevačica negirala.

"Mnogi ljudi, posebno naši prijatelji iz Malavija, kažu kako bi David trebao dobiti brata ili sestru", izjavila je Madonna u intervjuu za lokalni list Nation.

"To je nešto o čemu razmišljam, ali bih to učinila samo uz podršku naroda Malavija i njihove vlade", dodala je.

Vjeruje se da će ovoga puta izabrati djevojčicu, a list piše kako se tokom posljednjeg boravka u afričkoj zemlji posebno vezala uz četverogodišnju Mercy James.

Ipak, Madonna bi se mogla suočiti sa poteškoćama zbog svog trenutnog bračnog statusa. Nakon razvoda od Britanca Guya Ritchieja, nakon osam godina braka, u novembru se počela viđati sa 28-godišnjim brazilskim modelom Jesusom Luzom.

U krugovima bliskim pjevačici pričalo se da je upravo njena želja za usvajanjem još jednog djeteta dovela do razvoda braka.

"Naša zvanična politika je da ne šaljemo djecu u razorene domove", ističu iz ministarstva za jednakost spolova Malavija.

Madonna će stoga morati dokazati da je u stanju sama podizati još jedno dijete.

Svog sina Davida će najvjerovatnije povesti u Malavi kako bi vidio svog oca Yohanea Bandu, i to prvi put od trenutka kad ga je usvojila. Yohane je sina ostavio u sirotištu nakon smrti dječakove majke jer se nije mogao brinuti o njemu.

Madonna ima i kćerku Lourdes (12) i sina Rocca (8). Nakon razvoda dobila je starateljstvo nad sve troje djece.