Usvajanje djevojčice (3)
0

Madonna stigla u Malavi po novu kćerku

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Muzička zvijezda Madonna stigla je u afričku državu Malavi gdje namjerava usvojiti još jedno dijete, djevojčicu pod imenom Mercy James. Njen advokat bi već sutra trebao predati sve dokumente kako bi trogodišnja djevojčica i zakonski pripala slavnoj pjevačici, javlja AP.

Američka pop diva sletjela je na Međunarodni aerodrom 'Lilongwe' i uprkos tome što im je bio zabranjen pristup, novinari su je uspjeli vidjeti dok je izlazila iz aviona.

Njen advokat Alan Chinula već će u ponedjeljak dostaviti sudu u Malaviju sve potrebne dokumente kako bi proces usvajanja djevojčice bio okončan.

Inače, Madonna je malenu Mercy James vidjela još 2006. godine kada je usvojila sina Davida Bandau, koji će se po prvi put nakon tri godine susresti sa svojim biološkim ocem Yohaneom Bandaom.

"Vlasti su mi dopustile da vidim svog sina i veoma sam uzbuđen", kazao je Banda u telefonskom razgovoru za američke medije.

Maleni David Banda je prije usvajanja bio smješten u jedno od sirotišta u Malaviju.

Madonna je izazvala je brojne komentare kada je 2006. godine usvojila Davida, te je čak bila optužena da se koristi svojim statusom zvijezde kako bi zaobišla tamošnje zakone.

No, popularna pjevačica se ipak odlučila usvojiti još jedno dijete iz ove siromašne afričke zemlje i prema svim prilikama proces usvajanja bi uskoro trebao biti okončan.