Showbiz
8

Madonna predsjednici Malavija poslala pismo puno gramatičkih grešaka

Klix.ba
Madonna u Malaviju (Foto: AFP)
Madonna u Malaviju (Foto: AFP)
Kraljica popa Madonna vratila se iz svoje posjete Malaviju, gdje je finansirala izgradnju deset škola. Pjevačica se za vrijeme svog boravka u afričkoj zemlji namjeravala susresti sa predsjednicom Joyce Bandom.

Pjevačica je Bandi poslala pismo u kojem je zatražila susret, no sudeći prema jedva čitljivom rukopisu i mnoštvu pravopisnih grešaka, i Madonna bi se morala što prije podsjetiti na lekcije iz osnovne škole, piše New York Daily News.

Ne samo da je pokazala visok stepen nepismenosti, kraljica popa se propisno obrukala pokazavši veliko neznanje kada je u pitanju predsjednica Malavija, žena koju je Forbes proglasio najmoćnijom osobom u Africi.

Madonna je pismo počela sa "Draga Joyce", a zatim joj čestitala na izboru za predsjednicu zemlje, što se desilo još prošle godine. Kako pišu američki mediji, krajnje je neozbiljno od Madonne što je predsjednici jedne zemlje poslala pismo napisano rukom i što je oslovljavala imenom.

Nije poznato da li je Banda ikada primila Madonnin poziv za susret, no njih dvije se nisu srele za vrijeme pjevačicinog boravka u Malaviju.

Američka pop zvijezda pomogla je u izgradnji 10 osnovnih škola u ovoj zemlji. Ona je izjavila da će ti projekti omogućiti obrazovanje 4.871 djeteta.

Madonna je u Malaviju usvojila dvoje djece, dječaka Davida Banda 2006. i djevojčicu Marcy James 2009. godine.