Kontroverzna muzičarka
65

Madonna "podivljala" na pozornici: Vatrenim poljupcima sa ženom obilježila Mjesec ponosa

I. B.
Madonna je sa Tokischom izvela svoj hit iz 2005. godine "Hung Up"
Madonna je sa Tokischom izvela svoj hit iz 2005. godine "Hung Up"
Pop ikona Madonna ponovo je privukla pažnju javnosti svojim ponašanjem, a ovoga puta kao povod je iskoristila mjesec LGBT ponosa.

Takozvani "Pride Month" održava se u SAD-u u znak sjećanja na pobune u Stonewallu koje su se dogodile krajem juna 1969. godine. Tokom ovog mjeseca, obilježavaju se mnogi događaji ponosa kako bi se prepoznao utjecaj LGBT osoba na svijet.

Da je i Madonna to shvatila ozbiljno, pokazala je svojim koncertom u New Yorku gdje je jednu od izvedbi upotpunila poljupcima sa 26-godišnjom repericom Tokischom iz Dominikanske Republike.

Madonna je sa Tokischom izvela svoj hit iz 2005. godine "Hung Up", a koji su začinile "divljom" plesnom koreografijom. U trenucima kada je reperica kleknula ispred 63-godišnje Madonne, pjevačica je izjavila: "To je težak zadatak, ali neko ga mora obaviti", nakon čega su razmjenile vruće poljupce.

Tokischa je izvođačica koja, prema Rolling Stoneu, važi za simbol "seksualne slobode, queer žudnje i radikalnog feminizma".

"Jako sam oštra sa svojim tekstovima, a sve što želim izraziti je vrlo, vrlo, stvarno. Ljudi se poistovjećuju sa svim tim", govorila je ranije za strane medije.

Kako bi proslavili Pride month, Madonni su se na pozornici pridružile i neke superzvijezde drag queena.

Ovakvo ponašanje za Madonnu nije strano, a scena sa Tokischom podsjećala je na pjevačicin zloglasni poljubac s Britney Spears sa MTV Video Music Awardsa 2003. godine, a kojeg su ponovile i na Britneyinom vjenčanju.