Bila u induciranoj komi
41

Madonna o svom bliskom iskustvu sa smrću: Prilično sam sigurna da sam razgovarala s Bogom

L. R.
Madonna (Foto: EPA-EFE)
Madonna (Foto: EPA-EFE)
Pop zvijezda Madonna nedavno je otkrila kako se osjećala tokom dana kada je bila u induciranoj komi.
Naime, nakon što je krajem juna prošle godine hitno primljena u bolnicu zbog bakterijske infekcije, Madonna je bila u induciranoj komi.

No, nakon što se oporavila, 65-godišnja pjevačica je nastavila s turnejom "Celebration Tour" u punom kapacitetu, a u jednom od svojih posljednjih nastupa prisjetila se kako je njen slučaj prošao.

U pauzi od nastupa u Los Angelesu, iznenadila je prisutne fanove govorom u kojem je zahvalila ljekaru Davidu Agusu, koji ju je spasio.

"Ovog ljeta sam doživjela iznenađenje. Imala sam iskustvo bliske smrti. Da, ne šalim se. Bilo je prilično zastrašujuće. Očito, nisam ništa znala četiri dana, jer sam bila u induciranoj komi", prisjetila se.

Ona je otkrila da je njena prva riječ nakon buđenja bila "ne", a objasnila je i zašto.

"Prilično sam sigurna da mi je Bog govorio: 'Želiš li s nama? Hoćeš li poći sa mnom? Želiš li ići ovuda?' Ja sam rekaola: 'Ne. Ne'", objasnila je.

Ljekar ju je savjetovao da se redovno sunča jer će je to pomoći da se jetra koja je tokom infekcije bila oštećena, ponovo aktivira. Madonna ističe da joj je bilo izuzetno teško u tom periodu.

“Znam da zvuči ludo, ali bilo je teško i nisam znala kada ću opet moći ustati, kada ću opet moći biti svoja i kada ću vratiti energiju", dodala je.

Podsjećamo, u međuvremenu njena turneja dokazala da se uspješno oporavila i nastavila tamo gdje je stala prije nego što je dobila bakterijsku infekciju.