Pop ikona je mnogima inspiracija
0

Madonna: Ne smeta mi što me Lady Gaga kopira

Sarajevo-x.com
Madonna (Foto: AFP)
Madonna (Foto: AFP)
Poznata pjevačica Madonna je u intervjuu kod Cynthie McFadden za televiziju ABC prvi put progovorila o glasinama da nju mlađana Lady Gaga kopira.

"Kad sam čula njenu pjesmu Born This Way odmah sam pomislila da sam ju je već negdje čula", kazala je Madonna, dodavši kako je svjesna da ona služi kao inspiracijama mnogima te je naglasila da je Gaga talentovana.

Otkako je od 2008.godine postala popularna, Lady Gagu su stalno poredili sa pop kraljicom Madonnom na šta se ova nikad nije osvrtala.

"Mislim da je moj rad koristila puno, ali mislim da je to uradila dobro. Ponekad mislim da je to zabavno i da mi zapravo samo laska. Ona uzme nešto što se dešavalo prije 20 godina i ponovo interpretira što je sjajno", rekla je Madonna, prenosi Daily Mail.

Otkako je Gaga izbacila hit Born This Way, mnogi kritičari su je napali da je prekopirala Madonnin hit iz 1989. godine Express Yourself. Gaga je to uvijek negirala, dok je Madonna prvi put obrazložila svoje viđenje toga.

"Mislim da je ona sjajna i jako talentovana. Postoji mnogo načina kako da reagujem kad neko biva inspirisan mojim radom, a očigledno je da sam dosta na nju utjecala", dodala je Madonna.