Otac ne želi dati kćer pjevačici
0

Madonna ne odustaje od zahtjeva za usvajanje

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka muzičarka Madonna i dalje ne odustaje od namjere da usvoji dijete iz afričke zemlje Malavi. Sada, nekoliko dana prije rasprave njene žalbe koju je uložila kada joj je sud odbio zahtjev za usvajanje, pojavio se biološki otac djevojčice Mercy James koji ne želi dati kćer na usvajanje.

James Kambewa iz Malavije tvrdi da je biološki otac djevojčice koju je pjevačica željela usvojiti, i kako kaže neće dozvoliti da Madonna dobije starateljstvo.

"Nikada nisam upoznao kćer, vidio sam je samo na slikama. Finansijski sam stabilan i imam sredstava da izdržavam svoju četverogodišnju kćer. Ne želim da Madonna usvoji moje dijete", kazao je Kambewa u intervjuu za CBS News.

Četverogodišnja Mercy James je cijeli svoj život provela u sirotištu. Američka pop zvijezda se prije nekoliko sedmica odlučila usvojiti još jedno dijete iz afričke zemlje Malavi, te podnijela zahtjev za usvajanje malene Mercy, međutim tamošnje vlasti su je odbile.

“Ne znamo da li je taj čovjek uistinu otac djevojčice s obzirom da je Mercy cijeli svoj život provela u sirotištu i do sada je niko od roditelja nije tražio”, kazala je Liz Rosenberg, portparolka pjevačice Madonne.

Američkoj pop zvijezdi koja već ima jednog usvojenog sina, sud u Malaviju je nedavno odbio zahtjev za usvajanje još jednog djeteta s obzirom da nije ispoštovala tamošnje zakone prema kojima mora u toj zemlji boraviti najmanje 18 mjeseci.

Njen advokat je uložio žalbu na tu odluku, a rasprava je zakazana za ponedjeljak. Madonna silno želi usvojiti malenu Mercy, iako joj u prilog ne ide ni to što je nakon razvoda od Guya Ritchiea postala samohrana majka.

I sada kada se sprema na ljetnu turneju slavna muzičarka tvrdi da djecu neće ostavljati kod bivšeg supruga, već će ih voditi sa sobom, jer se ne želi niti u jednom trenutku odvajati od njih.