Showbiz
0

Madonna ne odustaje od usvajanja djeteta

Sarajevo-x.com
Američka pop pjevačica Madonna još uvijek je ljuta jer joj vlasti Malavija nisu dozvolile da usvoji trogodišnju Mercy James iz te siromašne afričke zemlje.

"Samo sam željela malenoj Mercy obezbijediti topli dom, pružiti joj roditeljsku ljubav i omogućiti joj najbolje moguće školovanje, kako bi se ona jednog dana mogla vratiti u svoju zemlju i pomoći svojim sunarodnjacima, isto kao što se nadam da će i David učiniti", kazala je Madonna u saopćenju koje je uputila američkim medijima.

Inače Madonna je 2006. godine iz Malavija usvojila sina Davida Bandau, a prije nešto više od sedmicu zaputila se u Malavi kako bi usvojila još jedno dijete. Međutim, Vrhovni sud Malavije je odbio njen zahtjev, jer slavna muzičarka nije ispoštovala zakon prema kojem da bi usvojila dijete u toj afričkoj zemlji mora boraviti najmanje 18 mjeseci.

"Iako nisam htjela davati izjave za vrijeme mog boravka u Malaviju, sada se putem medija obraćam svim fanovima i zahvaljujem im na podršci koju su mi sve vrijeme pružali", nastavila je pop diva u svom saopćenju.

Madonnin advokat Alan Chinula uložio je žalbu na presudu Vrhovnog suda, no datum rasprave još nije utvrđen.

Vlasti Malavije su još jednom istakle da su zakoni isti za sve i da je glavni razlog radi kojeg osobe koje žele usvojiti dijete iz te zemlje moraju najmanje 18 mjeseci boraviti u Malaviju sprečavanje trgovine djecom.

Slavnoj pjevačici nije išlo u prilog ni to što je otkako se razvela od Guya Ritchiea postala samohrana majka.