Nakon odbijanja zahtjeva
0

Madonna napustila Malavi i vratila se kući

Sarajevo-x.com
FOTO: AP
FOTO: AP
Američka pop zvijezda Madonna napustila je afričku zemlju Malavi, nakon što je njen zahtjev za usvajanje trogodišnje djevojčice krajem ove sedmice odbijen. Sigurnosne snage Malavija dopratile su Madonnu do aerodroma odakle se privatnim avionom zaputila natrag kući, javljaju američki mediji.

Slavna pjevačica je 2006. godine usvojila sina Davida iz ove siromašne afričke zemlje, a ovoga mjeseca je željela usvojiti i trogodišnju Mercy James.

Međutim njen zahtjev je odbijen, jer nije ispoštovala tamošnji zakon prema kojem osoba koja želi usvojiti dijete iz Malavija mora najmanje 18 mjeseci boraviti u toj zemlji.

U prilog joj nije išlo ni to što je postala samohrana majka nakon razvoda od Guya Ritchiea.

Međutim, nakon odluke malavijskog suda oglasio se i Ritchie koji je za američke medije kazao da je Madonna izvanredna majka koja brine o svojoj djeci, te je zaslužila da joj se odobri zahtjev za usvajanje, te se nada da će tako uskoro i biti.

Advokat pop dive Alan Chinula uložio je žalbu na odluku suda Malavije, te se nada da će ona uskoro biti i razmatrana, a do tada Madonna se može vratiti kući, drugim obavezama koje je čekaju.