Forbes
0

Madonna najbogatija žena u muzičkoj industriji

Sarajevo-x.com
Madonna (49) je na prvom mjestu Forbesove liste najbogatijih žena u muzičkoj industriji. Slavna pjevačica se, zaradivši 72 miliona dolara u periodu od juna 2006. do juna 2007., našla na prvom mjestu liste, izvještava web stranica Forbes.com.

Svjetskom turnejom "Confessions“, pop zvijezda Madonna zaradila je 260 miliona dolara, a dodatni prihod došao je od prodaje albuma, modne linije koju je kreirala za modnu kuću H&M i ugovora sa tv kućom NBC o emitovanju njenog koncerta sa londonskog stadiona Wembley.

Na drugom mjestu je Barbra Streisand sa 60 miliona dolara koje je zaradila zahvaljujući svojoj povratničkoj turneji po Sjevernoj Americi i Evropi.

Celine Dion je treća najbogatija žena u muzičkoj industriji sa zarađenih 45 miliona dolara, uglavnom zarađenih uspješnom predstavom "A New Day“ u Las Vegasu.

Na četvrtom mjestu je osvanula Shakira sa 38 miliona dolara, a slijede je Beyonce (27 miliona dolara), Gwen Stefani (26 miliona dolara), Christina Aguilera (20 miliona dolara), Faith Hill (19 miliona dolara), grupa Dixie Chicks (18 miliona dolara) i Mariah Carey (13 miliona dolara).

Hilary Duff i Avril Lavigne "teške“ su po 12 miliona dolara.

Pjevačica Britney Spears se našla na 14. mjestu, zaradivši 8 miliona dolara od tantijema i prodaje parfema kreiranog sa Elizabeth Arden.

Brintey Spears slijede Carrie Underwood i Nelly Furtado (7 miliona dolara); Fergie, Jennifer Lopez i Sheryl Crow (6 miliona dolara) i Norah Jones (5,5 miliona dolara).