Napravila veliki propust
63

Madonna na nastupu prozvala osobu u invalidskim kolicima: Zašto sjediš?

L. R.
Madonna (Foto: EPA-EFE)
Madonna (Foto: EPA-EFE)
Pop ikona Madonna napravila je propust na jednom od svojih posljednjih koncerata u Los Angelesu, kada je jednog od fanova iz publike ismijavala zbog toga što sjedi tokom njenog performansa.
Naime, bila je riječ o osobi s invaliditetom koja je sjedila u kolicima, ali to zvijezda nije uočila na vrijeme te mu se javno obratila.

"Zašto sjediš tamo dolje? Zašto sjediš?", upitala je Madonna prije nego što je otišla do kraja pozornice kako bi bolje vidjela i poslušala fana.

@that.concert.dude Madonna calls out someone for sitting down during her concert…before realising the person is in a wheelchair! #madonna #concert #thecelebrationtour #inglewood #california #kiaforum #fyp ♬ original sound - That Concert Dude

Ona je ubrzo shvatila da je napravila propust i izvinila se za sve što je rekla, a njen propust je ubrzo i podijeljen na društvenoj mreži TikTok, koji je prikupio više od milion pregleda za samo jedan dan.

"Oh, dobro. Politički nekorektno. Žao mi je zbog toga. Drago mi je da ste ovdje", poručila je Madonna.

Nastup, koji se održao u četvrtak u Los Angelesu, u sklopu je njene posljednje turneje pod nazivom "Celebration Tour". Ova turneja započela je u oktobru prošle godine i završit će 26. aprila ove godine, nakon što je odgođena zbog bakterijske infekcije koja joj se dogodila krajem juna prošle godine.

Podsjećamo, Madonna je nedavno javno govorila o svom zdravstvenom stanju i danima kada je bila u induciranoj komi. Naime, ona je tada otkrila kako je prilično sigurna da je imala bliski susret sa smrću.