Showbiz
2

Madonna je naplaćenija poznata ličnost

Klix.ba
Pop diva Madonna je najplaćenija poznata ličnost prema Fobesovoj listi. Prošle godine ona je zaradila 125 miliona američkih dolara.

Pjevačica je nadmašila drugoplasiranog Stevena Spielberga (100 miliona dolara) nakon što je njena turneja MDNA zaradila vuše od 300 miliona dolara.

Spielberg koji je imao veliki hit prošle godine "Lincoln", većinu prihoda je zaradio od svojih prošlogodišnjih hitova poput "E.T.-a" i "Jurassic Parka".

"Madonnin uspjeh u 55. godini samo pokazuje nevjerovatnu moć uspješne muzičke karijere", rekla je Forbesova reporterka Dorothy Pomerantz.

Forbes pravi godišnju listu zarade poznatih tako što koristi podatke o prihodima njihovih agenata, menadžera i producenata.

Ne uzimaju u obzir poreze, naknade za agente ili druge troškove života poznatih ličnosti.

Madonnin uspjeh poredi se s onim iz 2009. godine kada je zaradila 110 miliona dolara.

No, pala na je drugo mjesto prošle godine kada je Oprah Winfrey preuzela vodstvo, piše Forbes. Oprah je ove godine zaradila mnogo novca, ali je pala na 13. poziciju sa 77 miliona dolara.

Lady Gaga je na 10. mjestu sa 80 miliona. Na listi se nalaze Glenn Beck, režiser Michael Bay, književnik James Patterson...

Patterson je najprodavaniji autor svih vremena, naglasio je Forbes. Cijelu listu možete pogledati na zvaničnoj stranici Forbesa.