Showbiz
18

Madonna imenovana za ambasadoricu dobre volje za prava djece u Malaviju

Anadolija
Predsjednik Republike Malavi Peter Mutharika imenovao je američku pop zvijezdu Madonnu za ambasadoricu dobre volje za prava djece.
"Predsjednik Republike Malavi, njegova ekselencija profesor Arthur Peter Mutharika imenovao je renomiranu američku pop zvijezdu Madonnu Louisu Ciccone za malavijsku ambasadoricu dobre volje za prava djece", saopćio je generalni sekretar vlade Malavija George Mkondiwa.

On je najavio kako će ovo imenovanje odmah imati efekta i veliki značaj za cijelo društvo Malavija.

Do imenovanja je došlo nakon sastanka Mutharike i američke zvijezde u predsjedničkoj palati Kamuzu u glavnom gradu Lilongweu u petak.

Malavijski predsjednik susreo se sa Madonnom i njeno dvoje usvojene djece porijeklom iz Malavija, Mercy Jamesom i Davidom Bandom, tokom ceremonije koja je imala za cilj da izbriše nesporazum nastao između zvaničnika te zemlje i pjevačice nakon njenog javnog sukoba sa bivšom predsjednicom Joyceom Bandom.

Naime, bivša predsjednica je u aprilu ove godine Madonnu praktično otjerala iz zemlje nazvavši je "arogantnom" i manje vaspitanom čak i od, kako je kazala, fudbalera Garyja Nevillea i Rija Ferdinanda.

Ipak, aktuelni predsjednik pozvao je Madonnu da nastavi svoj humanitarni rad u Malaviju.

"Molim te da nastaviš svoj rad na podršci i unapređenju obrazovanja u ovoj zemlji", kazao je Mutharika na sastanku s Madonnom u petak: "Moraš hrabriti Davida i Mercy da naporno rade na svom obrazovanju."

Madonna se vratila u Malavi prošle srijede kako bi posjetila djecu i održala sastanak sa predsjednikom Mutharikom o njenom dobrotvornom radu.

"Malavi je posebna zemlja. Posebna je i po tome jer sam ovdje usvojila svoje dvoje djece", rekla je Madonna.

Tom prilikom je predstavila planove za izgradnju 50-krevetne dječije hirurgije i jedinicu intenzivne njege u Malaviju.