{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Madonna, Beyonce, Jay Z i druge zvijezde ponovo pokreću muzički servis Tidal

Klix.ba
31.3.2015. u 08:59
0
22
Madonna, Beyonce, Jay Z i druge zvijezde ponovo pokreću muzički servis Tidal
0
Neka od najvećih imena svjetske muzičke scene ponovo pokreću muzički pretplatnički servis Tidal koji će biti prva platforma za videosnimke i muziku u vlasništvu umjetnika.


Na događaju koji je održan u ponedjeljak u New Yorku, Madonna, Beyonce, Kanye West i 13 drugih izvođača najavili su da će biti suvlasnici Tidala. Servis je u funkciji od oktobra, ali ga je nedavno kupio Jay Z. Zvijezde se nadaju da će Tidal biti konkurencija servisima poput Spotifyja, Deezera i Google Playa.Tidal nudi 25 miliona pjesama, što je manje od 30 miliona, koliko nude njegovi glavni rivali. Standardna cijena za pretplatu na drugim servisima je 9,99 dolara mjesečno, no Tidal je "na višem nivou" jer za njega treba platiti 19,99 dolara mjesečno. Ovo opravdavaju time da nude bolji kvalitet zvuka.Pjevačica Alicia Keys kazala je kako se svi nadaju da će Tidal napraviti muzičku revoluciju.

"Mi smo se sastali prije ovoga dana, ujedinili glas s nadom da će danas biti pravi trenutak u vremenu koji će zauvijek promijeniti muzičku historiju", rekla je.

Jay Z će biti zadužen za lobiranje kod svojih kolega da sve muzičke sadržaje daju upravo ovom servisu ekskluzivno, a on im je obećao dobru zaradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: