Nekoliko godina poslije
18

Macaulay Culkin otkrio detalje svog prijateljstva s Michaelom Jacksonom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Macaulay Culkin je američki glumac koji je postao poznat nakon snimanja filma "Sam u kući", a njegova karijera je od tada imala dosta uspona i padova te se čak spekulisalo o njegovom odnosu s Michaelom Jacksonom, o čemu je glumac nedavno progovorio.

Macaulay Culkin je govorio o svom odrastanju i dobrim, lošim i ružnim stvarima u spontanom intervjuu te je također spomenuo pjevača Michaela Jacksona i ostatak njegove porodice.

Nakon što je detaljno opisao kako ga je njegov otac zlostavljao, tridesetsedmogodišnji glumac se prisjetio kako mu je porodica Jackson pokazala dobrotu i kako su se brinuli za njega.

"Došao je u backstage prije emisije i odmah se moglo vidjeti da je plesač, jednostavno je zračio tom vibrom. Bio je u društvu Donalda Trumpa, njih dvojica su se tada slagali. Pogledao me i rekao mi da me poznaje odnekud te se zatim nasmiješio i rekao da je gledao moje filmove i da sam mu smiješan. Nakon što je film "Sam u kući" izašao, povezao se sa mnom i mojom porodicom", rekao je Culkin.

Fotografija: Twitter
Fotografija: Twitter

Kaže da se Jackson javio samo da vidi da li je sve uredu.

"Niko ne podržava djecu koja tek postaju glumci, rekao je i pozvao nas da se dođemo družiti u njegovoj kući. On je bio moj najbolji prijatelj dok sam odrastao, to je bilo iskreno prijateljstvo", rekao je.

On je također priznao da je Jackson bio emotiva. Iako je Michael često bio prozivan za pedofiliju i zlostavljanje djece, Culkin kaže kako njemu to nikada nije bilo jasno.

"Nikad se nisam osjećao neugodno, on je jednostavno bio takav. Nikad se nisam osjećao čudno u njegovom društvu i volio sam ga upravo takvog. Kad smo se družili ja sam već bio vrlo poznat tako da mi nije trebala njegova slava, jednostavno sam uživao u njegovom društvu", rekao je Culkin.

On je jasno stavio do znanja da nikada neće u potpunosti progovoriti o njihovom odnosu, kao ni o odnosu s Michaelovom kćerkom Paris Jackson kojoj je on kum.

"Veoma sam zaštitnički nastrojen kada je riječ o njoj, pazite šta radite", uz osmijeh je zaključio glumac.