Showbiz
0

Lopovi koji su opljačkali Kim Kardashian istopili ukradeno zlato

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jedan od lopova koji je opljačkao Kim Kardashian u oktobru prošle godine Aomar Ait KIhedache rekao je policiji da su sve dijelove nakita, osim njenog zaručničkog prstena, rastavili, rastopili i prodali u Antwerpenu, piše francuski list Le Monde.

"Svi smo donijeli odluku da rastopimo nakit kako nam policija ne bi ušla u trag. Jedan od nas se pobrinuo za to", rekao je Aomar policiji.

Međutim, nije sve prodato. Njen dijamantski zaručnički prsten je netaknut, ali još uvijek nije poznato kod koga se nalazi.

"Bojali smo se prodati prsten, jer je kamen veoma lako uočiti", rekao je Aomar.

💎💎💎

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Svjedočenje objavljeno u časopisu Le Monde je zbirno svjedočenje sa nekoliko ispitivanja provedenih u periodu od 96 sati.

Al Omar je rekao kako im je, nakon što se Kim hvalila nakitom na društvenim mrežama, pljačka bila "neodoljiva", a nije je bilo teško isplanirati jer je fanove preko društvenih mreža konstantno obavještavala o tome gdje se nalazi.

"Stalno se hvalila nakitom koji posjeduje. Njen Instagram profil je pun fotografija na kojima pozira sa dijamantskim ogrlicama", rekao je Al Omar koji je negirao korištenje oružja tokom pljačke.

Zbog pljačke u kojoj je Kim Kardashian oštećena za blizu 80 miliona dolara uhapšeno je devet muškaraca i jedna žena.